Çalışma Saatlerimiz: Hafta içi: 09:00 - 22:00
0232 123 45 67 [email protected]

Güve İlaçlama

img

Kelebeğin vücudu ve kanatları homojen olarak parlak altın renginde, kanat açıklığı 13 mm, olgun larva 13 mm dir. Dişi kelebek yumurtalarını gıda ortamına yapıştırarak tutturular. Larvalar kendilerine bir kokon örerek içerisinde beslenirler. Gıda bitince tekrar bir tüp daha örerek orada beslenmeye devam ederler. Bu tüpler elbiselerin yaka altı, dikiş araları, koltuk altı vb. yerlerde bulunur ağların varlığı ile içerisinde güve olduğu anlaşılmaktadır. Larvalar yün, ipek, kürk, deri gibi materyalleri mobilya döşemelerini yiyerek önemli zararlara neden olurlar. Uygun olmayan ortamda kokon içerisinde 8-24 ay dormant halde kalabilirler. Uygun koşullarda larva dönemi 30-35 günde tamamlanır. Pupa dönemi yazın 8-10 gün, kışın 21-28 gün sürer. Isıtılan binalarda yılda 3-4 döl, ısıtılmayanlarda 1 döl verir.

Sağlığımıza zararları: Güve kontrolü zor olan haşerelerin başında gelmektedir ve evlerde görülmesi ev sakinini için tedirginlik yaratmalıdır. Güveler insan ısırmaz fakat ev ortamında çok büyük zararlara yol açarlar. Güvelerin ev ortamında halı, ipek, yün, deri eşyalarımızı tahrip ettikleri için sevilmezler. Güve ilaçlaması ferdi çalışmalar sonucu başarılı olmaz güve ilaçlamasında mutlaka profesyonel böcek ve haşere ilaçlama şirketlerine başvurmalısınız. Güve ilaçlamasından sonra güveler ölebilir fakat kullanılan ilaçların yumurtaları yok etmeme ihtimalinden dolayı güve ev ortamında tekrar görülebilir bunun için güve ilaçlaması mutlaka periyodik olarak yapılmalıdır 

 

Mücadele yöntemleri:

Güve ilaçlaması güvenin bulunduğu alana göre değişir. Güveler bulunduğu alan fark etmeksizin çok çabuk çoğalırlar. Bu yüzden güve ile mücadele kesinlikle şarttır. Güveler açık alanda ise püskürtme adı verilen bir güve ilaçlama tekniği ile ilaçlanır. Güve ilaçlamasında tecrübeli ve sözde değil yazılı garanti veren bir güve ilaçlama firması olarak 7/24 saat hizmet vermeye hazırız.