Bit böcekler âleminde eklembacaklılar sınıfına dâhil 2- 4 mm boylarında, kanatsız böcektir. Bitler ağızları ile delme ve emme işlerini yerine getirirler. Beslenmeleri vücutlarımızdan kopan deri parçaları, salgılanan yağ ve kan ile beslenirler. Bitler yumurtlama yöntemi ile ürerler. Yumurtalarına sirke adı verilir. Bitlerin ömürleri genelde 1 ay kadardır ve genelde parazit şeklinde yaşarlar. Baş, vücut kasık biti gibi türleri vardır. Bitler toplu yaşam alanlarımızda kolayca üreyebilir ve yayılabilirler. Genelde kışın ve temizliğin pasif olduğu alanlarda görülür.
Sağlığımıza zararları:
Bitler yapı itibari ile çıplak gözle algılanamadığı için insan bünyesine çok çabuk yerleşebilir ve delgeç tırnakları sayesinde bulundukları yerde hem barınır hem kan emerler. Bit bu kan emişi sırasında diğer yerleşkelerinden aldıkları mikrobu kolayca bulaştırabilirler. Bu mikrop vücudumuza zararlı enjeks iyonlar, tifo, humma gibi bulaşıcı rahatsızlıkları bulaştırır. Bitin yaratacağı tehlikeleri önceden önlem alarak engellemek mümkündür. Hijyenik ortamlar başlangıçtır.
Mücadele yöntemleri:
Bitle mücadelelerde esas olan temizliktir. Bitin vücuda bulaşması halinde vücut temizlenip ilaçlanmalı yaşadığımız alanlar ilaç yöntemi ile dezenfekte edilmeli eşyalarımız tamamen elden geçmeli ve bunlar mümkün olduğunca aynı süreçte yapılmalıdır. Bit ilaçlaması profesyonel eller tarafından yapılmalı öncelikli amaç yerlerin tespiti yuvalardan dışarı çıkmalarının sağlanması ve imhaları olmalıdır. Firmamız Ada ilaçlama olarak bu konuda sürekli hizmetinizdedir.